Inauguratie van “Aqua Lodge” in Kigoma, Tanzania

In Kigoma vond in aanwezigheid van de generale overste en voorzitter van Fracarita International en Belgium, Br. René Stockman, de inauguratie plaats van “Aqua Lodge”. Aqua Lodge is een kleinschalig hotel met voorlopig negen volledig ingerichte kamers en een moderne conferentiezaal, waarmee de Broeders van Liefde in Tanzania extra inkomsten willen verwerven voor de ondersteuning van hun apostolische activiteiten.

Lees verder!

Groen licht voor beheer van internaat in Shinyanga, Tanzania

Op dinsdag 17 januari 2017 werd in Shinyanga (Tanzania) een memorandum van overeenstemming getekend tussen de congregatie van de Broeders van Liefde en de plaatselijke overheid. Daarmee werd het licht op groen gezet opdat de Broeders van Liefde het beheer van het “Buhangija Special Education Boarding School” zouden overnemen.

Lees verder!

Wie zijn de Broeders van Liefde?

De Broeders van Liefde zijn een internationale religieuze congregatie die zich op verschillende maatschappelijke domeinen engageert.

Van bij hun stichting in 1807 namen de Broeders van Liefde hun taak op in de maatschappij: onderwijs en zorg verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Steeds opnieuw kozen ze de kant van mensen die elders geen antwoord op hun hulpvraag vonden.

Op die manier groeiden de Broeders van Liefde uit tot een grote congregationele organisatie van broeders en lekenmedewerkers.

Wereldwijd aanwezig

Broeders van Liefde wereldwijd

De Broeders van Liefde hebben kloostergemeenschappen en initiatieven in 30 landen, overal ter wereld. Ze zijn het sterkst vertegenwoordigd in Afrika en in Azië.

Volg ons op Facebook