30-jarig bestaan Museum Dr. Guislain

In het Museum Dr. Guislain te Gent werd op vrijdag 7 oktober het 30-jarig bestaan van het museum herdacht met een academische zitting en een reeks activiteiten, waarbij het publiek kon kennismaken met het ruime aanbod van het museum.

Lees verder!

Geslaagde studiedag n.a.v. Werelddag van de Geestelijke Gezondheid

Naar aanleiding van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid organiseerde Fracarita International, in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldraad van Kerken, en onder voorzitterschap van de Belgische ambassadeur bij de Verenigde Naties, een studiedag met als thema “Boeien van stigmatisering in de geestelijke gezondheidszorg doorbreken; personen met psychische problemen in hun menswaardigheid herstellen”.

Lees verder!

Wie zijn de Broeders van Liefde?

De Broeders van Liefde zijn een internationale religieuze congregatie die zich op verschillende maatschappelijke domeinen engageert.

Van bij hun stichting in 1807 namen de Broeders van Liefde hun taak op in de maatschappij: onderwijs en zorg verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Steeds opnieuw kozen ze de kant van mensen die elders geen antwoord op hun hulpvraag vonden.

Op die manier groeiden de Broeders van Liefde uit tot een grote congregationele organisatie van broeders en lekenmedewerkers.

Wereldwijd aanwezig

Broeders van Liefde wereldwijd

De Broeders van Liefde hebben kloostergemeenschappen en initiatieven in 30 landen, overal ter wereld. Ze zijn het sterkst vertegenwoordigd in Afrika en in Azië.

Volg ons op Facebook