India was de tweede stichting van de Broeders van Liefde in Azië. Het waren broeders die vanuit Engeland in 1936 in Kottar aankwamen om er mee te werken als opvoeders en onderwijzers in de Carmelschool. Vanwege de oorlog werd dit project niet voortgezet en werd de aanwezigheid van de congregatie in India stopgezet in 1945. Pas in 1991 werden de eerste stappen gezet met de vorming van Indische kandidaten en in 1996 verwelkomden we de eerste Indische broeders. De eerste groep zou zich vooral in het noorden, in Ranchi, ontwikkelen.

Met de opening van ‘Param Mitra Sadan’ of het ‘Huis van de Beste Vrienden’ in 1997 werd de zorg voor mensen met langdurige psychische problemen opgenomen. Kardinaal Toppo, de aartsbisschop van India, noemde dit initiatief echt nieuw voor de Kerk in India. Naderhand werd in Ranchi ingegaan op de behoefte van onderwijs voor de armste bevolking met de stichting van de Saint Peter’s School in Simalia in 2010. Ondertussen vertrokken de broeders opnieuw naar het zuiden om in Karaikudi (Sivaganga, Tamil Nadu) ‘St. Giuseppe Moscati’ te openen, een nieuw centrum voor geestelijke gezondheidszorg. In 2012 namen de broeders een initiatief van de Norbertijnen over in Calicut (Kerala), een tehuis voor rehabilitatie van mensen met chronische psychische problemen. Recentelijk werd ook gestart met de opleiding van werkers in de geestelijke gezondheidszorg met een eigen instituut in Ranchi.

In Ranchi is de opleiding gevestigd voor jongeren die zich wensen aan te sluiten bij de congregatie. Verschillende Indische broeders binnen de congregatie werken mee op internationaal niveau.

Contact:

Br. Rejius Toppo

Brothers of Charity
182, Kanke Road
Ranchi 834008
JHARKHAND – INDIA

Tel: +91 906 57 72 013
rejiustoppo@yahoo.com

Saint Peter's School, Ranchi, India