Kenia

In 2001 startte de congregatie met een eigen vormingshuis in Nairobi. De bedoeling was de jonge broeders uit Engelstalig Afrika de kans te geven om zich spiritueel en professioneel verder te vormen op universitair niveau en tegelijk in een eigen leefgemeenschap te kunnen verblijven.

Vanaf 2006 werd dit vormingshuis verder uitgebouwd tot het internationale noviciaat voor Afrika. Gemiddeld verblijven er nu een 30 à 40 novicen uit een 10-tal Afrikaanse landen voor hun initiële vorming van anderhalf jaar, waarbij ze ingeleid worden in het religieuze leven. Na deze periode keren ze voor 6 maanden terug naar hun regio, waarna ze opnieuw samenkomen in Ndera in Rwanda voor een apostolische opleiding van 6 maanden, met voorbereiding voor de eerste professie.

Na een eerder kort verblijf in Loitokitok, waar een groep broeders meehielp aan een initiatief voor hulpverlening van mensen met hiv en aids, werd in 2016 gestart met de oprichting van een nieuwe communiteit in Kakamega. De Broeders van Liefde namen ook een dispensarium over dat verder zal worden uitgebouwd als een centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

In Nairobi is het provincialaat van de Afrikaanse provincie gevestigd.

Contact:

Br. Gerard Simpamagaye

Brothers of Charity
P.O. Box 24080
00502 Karen – Nairobi
KENYA

Tel.: +254 742 817 573
imparagerard.boc@yahoo.com