Tanzania, Dar es Salaam

De Broeders van Liefde startten in 1994 in Tanzania, waar ze met een groep broeders uit Indonesië gingen meehelpen in de begeleiding van kinderen en jongeren met een auditieve beperking in Tabora. Twee jaar later, na de genocide in Rwanda, boden broeders hulp aan Rwandese vluchtelingen, waarvoor ze in Kigoma allerlei initiatieven ontwikkelden. Het werd de start van de verdere uitbouw van de Sint-Dominicusregio, genoemd naar Br. Dominique Munyurangabo die tijdens de genocide in Rwanda werd vermoord.

Tanzania, Kigoma, foto door Carl Lapeirre

In Kigoma werden het ‘Maendeleo Youth Centre’ en ‘Ahadi’ opgericht, een initiatief voor afstandsonderwijs waardoor leerlingen en studenten in de vluchtelingenkampen hun studies kunnen voortzetten. Daaruit ontstonden andere initiatieven, zoals het ‘Newman Institute for Social Work’, waar sociale werkers worden opgeleid, een zorgvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking in Bangwe en een opleidingscentrum voor jongeren met een auditieve beperking in Rumonge. Een tijdlang namen de broeders de leiding van een secundaire school in Kihinga in handen, die naderhand opnieuw aan het bisdom werd toevertrouwd.

Tanzania, Marumba

Op het vlak van de geestelijke gezondheidszorg werd in 2001 een rehabilitatiecentrum geopend in Marumba en daarna in Kasaka, dat nu verder wordt uitgebouwd als een psychiatrisch ziekenhuis. Ten slotte werd in Dar es Salaam, meer bepaald in Mavurunza, een vormingshuis opgericht waar een dispensarium werd ingericht. Tanzania werd de plaats waar vele jongeren uit naburige Afrikaanse landen de congregatie leerden kennen.

Tanzania, Kigoma

Vandaag worden nieuwe initiatieven voorbereid op het vlak van het onderwijs en de begeleiding van mensen met een handicap, o.a. in Tabora, waar een dagcentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking in de steigers staat.

Contact:

Br. Chrisantus Rwehikiza

Brothers of Charity
P.O. Box 612
Kigoma
TANZANIA

Tel.: +255-759.08.16.74
rwehikiza@yahoo.co.uk