In 1929 vertrok een eerste groep Broeders van Liefde vanuit Nederland naar Indonesië om er met onderwijs te starten. De eerste stichting was in Purworejo. De oorlogsjaren waren zeer zwaar. De meeste missionarissen keerden naar Nederland terug, maar sommigen werden gevangengenomen in kampen.

Dankzij de aanwezigheid van de ‘Broeders van de Goddelijke Liefde’, die door de Broeders van Liefde werden gesticht en naderhand binnen de congregatie werden geïntegreerd, kon men na de oorlog naar Indonesië terugkeren. Opnieuw werd de zorg voor het onderwijs opgenomen, met stichtingen in Purworejo, Purwokerto en Yogyakarta, en een nieuw instituut voor de opleiding van kinderen met een auditieve beperking in Wonosobo.

Vanaf de jaren ’90 van vorige eeuw werd gestart met de zorg voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking (Boro), de begeleiding van mensen met een verslavingsproblematiek (Yogyakarta), en de zorg voor psychiatrische patiënten in Purworejo en Ruteng (Flores).

Met de stichting in Indonesië kwamen de Broeders van Liefde in Azië terecht. Verschillende Indonesische broeders helpen nu mee om de congregatie in verschillende andere landen uit te breiden.

Contact:

Br. Martin De Porres Lumban Batu

Bruder Karitas
Jl.K.H. Wahid Hasyim 04 – Purworejo 54111
INDONESIA

Tel.: +62-275-32.12.05
Martin.De.Porres@msn.com

Indonesië